Rólunk

Kezdőoldal Rólunk

 

Néhány szó az anyacégről

Több, mint 30 éve az Amerikai Egyesült Államok, Németország, Ausztria, és Svájc legnépszerűbb professzionális kozmetikum márkája, mely elsőként alkalmazta a mikromolekuláris technológiát a kozmetikumok előállításában. A három évtized kísérleti, és fejlesztési időszaka alatt olyan speciális kezeléseket, és elektrokozmetikai gépeket talált fel, melyeket a többi kozmetikai cég óriási lépéshátránnyal tud követni a piacon. Több mint 5000 kozmetikus dolgozik világszerte a Deynique Cosmetics termékivel.  Folyamatos továbbképzések, és szemináriumok biztosítják a vezető kozmetikusok továbbképzését Ausztriában, Hollandiában, Svájcban, Pekingben, Dubaiban és Magyarországon. A Deynique Cosmetics egy egyedülálló, szisztémára épülő, több mint  60-féle kozmetikai kezelést biztosító innovatív márka.

Deynique Cosmetics laboratóriumában Beverly Hills-ben, az anyacég központjában évtizedek óta a mikromolekuláris hatóanyag koncentrátumok előállításán dolgoztak a kutatók. Ennek a 30 éves fejlesztésnek az eredménye a legújabb kozmetikai széria, mely egyedülálló módon nanokozmetikumokba zárja a legértékesebb hatóanyagokat vivőanyagként pedig saját ültetvényeikről származó organikus aloe- verát használnak fel! Ezek a mikromolekuláris vitamin és ásványianyag koncentrátumok elektrokozmetikai gépek segítsége nélkül is képesek a bőr mélyebb rétegeibe eljutni oda ahol a tápanyag raktár van. Hatásuk így azonnal érezhető és szemmel látható, hatása pedig lényegesen hosszabb ideig tart más nagymolekulájú kozmetikummal szemben.  Minden Deynique kozmetikum koncentrátum így sokkal kevesebb elegendő belőlük, egy terméket akár három hónapig is elég!

A Deynique Cosmetics mottója: 

„Négy hét alatt új bőr? Lehetséges!”

A DEYNIQUE kozmetikai készítmények bőrbarát 24 órás hidratáló kozmetikumok, melyek természetes alapanyagokat tartalmaznak, melyeket a legkorszerűbb eljárással kismolekula formában állítanak elő. A termékek rendkívül magas hatóanyagtartalma, és az egymásra épülő szinergikus hatás biztosítja a hihetetlen gyors és látványos eredményt.

A Deynique Cosmetics az első mikromolekuláris vitamin és ásványianyag koncentrátum mely a lehető legtöbb hatóanyagot juttatja bőröd mélyére ahová a nagymolekulájú kozmetikumok sosem érnek el!


Az aloe vera növény hidegen préselt nedvét, és értékes eszenciáit zárják magukba. Az alma- őssejt és tengeri kivonatok mellett, 200 féle gyógynövényt, hyaluronsavat és vitaminbombát tartalmaznak.
 A speciális kozmetikai kezelések során a vendégek olyan élményt élnek át, melynek jótékony hatása nem csak a kezelés alatt, hanem utána is hosszú ideig érezhető. A Deynique kozmetikumok használata elősegíti a szövetek tápanyagfelvételét, mely a sejtek megújulási folyamatában is óriási szerepet játszik.

A Deynique Cosmetics kezelései és termékei extra magas természetes hatóanyagokat tartalmaznak melyek az egyedülálló gyártástechnológia jóvoltából mikromolekuláris méretben jutnak a bőröd legmélyebb rétegeibe!

Deynique Cosmetics a szisztéma szerinti kozmetikai kezelés és otthoni bőrápolás megalkotója:

30 éve alkotta meg a Deynique a szisztéma szerinti bőrápolást, mely a kozmetikumok szinergikus, egymásra épülő  hatását, és az emberi bőrre gyakorolt hatásmechanizmusát használja ki a bőrtökéletesítés során.

Az első lépéstől az utolsóig terv szerint halad a kezelések, és az otthoni bőrápolás felépítése. Ez a folyamat kontrolt igényel a kozmetikus részéről, aki a legnagyobb szakértelemmel figyeli a vendége bőre jelzéseit, és változásait!

Minden vendég első sorban szépülni jár a kozmetikánkba! Minden nő érzelmi alapon dönti el milyen kezelés és kozmetikum a legtökéletesbb számára. Így fontos, hogy a kozmetikából pozitív élménnyekkel és tapasztalatokkal távozzon, miközben gyönyörűnek érzi magát.

Nagyon fontos hogy vendégeink 100% -osan elégedettek legyenek mind a kozmetikai kezelések eredményével, mind az otthoni használatra szánt kozmetikumokkal. Ezt a hatást kizárólag prémium minőségű kezelésekkel és termékekkel lehet elérni.

A Deynique Cosmetics nem egy kozmetikai márka a sok közül…. Egyedülálló szisztéma szerinti felépítése, mikromolekuláris hatóanyagai, és 100%-os aloe vera tartalma révén nincs még egy hasonló kozmetikum a piacon.

 

Minden egy bőrvizsgálati konzultációval kezdődik:

cache_11975101Deynique  referencia szalonjainkban szakértő kozmetikusaink az első alkalommal egy mikrokamerás bőrdiagnózist készítenek, melynek során 300-szoros nagyításban egy mikrokamera segítségével térképezik fel a vendég bőrtípusát, és az esetleges bőrproblémákat. Minden vendég számára rögzítjük a jelenlegi állapotot egy kezelési naplóban, hogy néhány hét elteltével látható, és kézzel fogható legyen az eredmény.

Minden vendég számára személyre szabott, egyéni kezelési lehetőséget biztosítunk.

Kozmetikusaink egy állapotfelmérő adatlap kitöltésével kezdik a kezelések felépítését. Az adatlapon olyan kérdések szerepelnek, melyek a szervezet jelzéseit figyelembe véve segítenek az esetleges belső problémák felkutatásában. Sokszor hormonális problémák, laktóz- glutén érzékenység, vagy  más allergizáló tényezők állnak a bőrproblémák hátterében.

Szakértő kozmetikusaink bőrgyógyászok által tartott továbbképzéseinken konkrétan, ezen rejtett problémák felkutatását tanulják.

 

Mikromolekulákkal az örök fiatalságért!

Az örök fiatalság keresése emberemlékezet óta a tudományos kutatások fő iránya. Nagyon sokat keresik a választ arra, hogy mi szükséges a vitalitással teljes egészséges élet meghosszabbításához és fiatalos külső megőrzéséhez. Gondoljunk bele, mi történne, ha megállítanánk az öregedés folyamatát, és a múló időt „becsapnánk”. Sugárzó kinézetünk lehetne és környezetünktől csupa pozitív visszajelzést kapnánk. Bőrünk fiatalabbnak látszana és az öregedés folyamata megállna.

Az örök fiatalság titka a mikromolekulákban rejlik.

SYNERGIE-DY_Gruppe-4Sejtbiológiai kutatások eredménye alapján, a sejtjeinkben megtalálható különböző molekulák, mint információhordozó molekulák felelnek szerveink regenerációs képességéért. Ezen molekulák mennyisége 25. életévünktől folyamatosan csökken, így a sejten belüli és a sejtek közötti információcsere gyengül. Ez az információ-csere a sejtműködés fenntartásához és a kielégítő sejtosztódáshoz elengedhetetlenül fontos.

Legyen szó mimikai ráncokról, laza kötőszövetről, szem alatti táskákról, bőrirritációról vagy hajhullásról a mikromolekulák belülről, természetes módon, a bőr saját erőforrását használva, tartósan regenerálják a bőr működését – mely a valódi anti-aging alap. Erre a célra a legkiválóbb mikromolekula szállító az aloe vera hidegen préselt szaftja. A mikromolekuláris gyártási technológia jóvoltából a Deynique Cosmetics speciális termékei a sejtek mélyén lejátszódó sejt anyagcsere folyamatokat képesek befolyásolni. Egészen egyszerű, még több oxigénhez kell juttatnunk ezeket a sejteket, és akkor felgyorsítjuk a regenerálódási, és megújulási folyamatokat, ezen folyamatok elősegítése pedig egyértelműen a bőr fiatalodását eredményezi. Fontos hogy a kismolekulájú kozmetikumok a legjobb minőségű, prémium hatóanyagokat tartalmazzák.

Nagyon látványos eredményt lehet elérni, ha extra vitaminkoktélokat, hyaluron és collagen tartalmú ampullákat ultarhanggal vagy mezoterápiával juttattunk a bőr legmélyebb rétegeibe. Azonban nem elég, ha csak kizárólag az anti-aging kezelésekhez használt ampulláink kis molekulájúak!!!

Kizárólag a szisztéma szerinti bőrápolás hozza meg a tartós sikert, melynek része a kismolekulájú tisztító, tonizáló, radírozó és hidratáló termékek széles spektrumú használata. Célszerű minden kiegészítő termékből, és otthoni használatra szánt kozmetikumból is a kismolekulájút választani, hiszen a kis és nagy molekulájú kozmetikumok kombinálása nem csak hogy nem célszerű, de kifejezetten előnytelen mind a vendég mind a kozmetikus számára.


Referencia szalonokat keresünk, melyek prémium szolgáltatások, és prémium termékek forgalmazásával szeretnék bővíteni szolgáltatási, és eladási termékeik listáját.

A szisztéma szerint dolgozó kozmetikusok világszerte sikeresebbek a termékeladásban is, hiszen a vendégek érdeke, hogy a mikromolekuláris hatóanyagú kezelések hatását az otthoni bőrápolás során használt termékekkel fokozzák és megtartsák. A szisztéma megértése után ez egyértelmű minden vendég számára, és ezáltal nem jelent problémát a kozmetikusoknak az otthoni termékeladás.

Speciális kezeléseink kizárólag Deynique referencia szalonjainkban érhetőek el, melyek folyamatos csoportos és egyéni oktatásban is elsajátíthatóak a kezeléshez szükséges anyagok megrendelésével.

Legyél prémium szalon prémium vendégek számára! Ha te is szeretnéd prémium szolgáltatásokkal és termékekkel bővíteni szalonod repertoárját, akkor csatlakozz hozzánk! Legyen  a Te szalonod is referencia szalon és legyél kiemelt partnerünk!

További szakmai információinkat, kezdőcsomag és tanfolyam ajánlónkat megtalálod szakmai oldalunkon:
KOZMETIKUSOKNAK

Fő oktatónk

A Deynique Cosmetics organikus hatóanyagait nanotechnológiás

eljárással olyan mikromolekulákká alakítják, hogy ezáltal ezek egészen a

bőr legmélyéig képesek bejutni, így jótékony hatásukat célzottan fejtik ki

pontosan ott, ahol szükség van rájuk. 

aloe vera:  Gyulladáscsökkentő hatású, segíti és gyorsítja a sebgyógyulást, valamint erősíti az immunrendszert. Külsőleg alkalmazva értékes anyagai a bőrön keresztül szívódnak fel. Az aloe vera gélje a petyhüdt bőrnél a kollagéntermelő sejtek – fibroblasztok – képzését a normális sejtmegújuláshoz képest hat-nyolcszorosára növeli.

lucerna: A lucernában található A és B2 vitaminnak köszönhetően segít a bőr és haj egészséges fejlődésében. A kozmetikai iparban bőrtáplálásra és a bőr öregedésének megakadályozására használják. Magas provitamin-tartalma védi a hámszövetet, elősegíti a sebek gyógyulását, megelőzi a bőrbetegségeket, erősíti a látást.

görögszéna: A kutatások azt mutatják, hogy a görögszéna hatásos bőrproblémák helyi kezelésére, úgymint tályog, kelés, égés, ekcéma, köszvény. Bőrkondicionáló anyag, zsír- és vízhiányos, ráncosodó bőr ápolására kiváló. Bőrpuhító, gyulladáscsökkentő és telítetlen zsírsavakat tartalmazó zsíros olaja bőrtápláló hatású.

édesgyökér: Gyulladásgátló hatása mellett egyedülálló antioxidánst is tisztelhetünk benne. Megnyugtatja a gyulladt bőrt, csökkenti a pirosságát (például rosacea esetén).

komló: Enyhíti a bőrgyulladást. A sörben megtalálható sörélesztő, illetve a már említet B2 vitamin, valamint a sörben ugyancsak megtalálható B6 vitamin jó hatással vannak a bőrre. A B3 vitamin provitaminja (pantoténsav) segíti a bőrsejtek anyagcseréjét.

alma őssejt: Az évek során számos kutatás bizonyította, hogy az alma őssejtből nyert kivonat 80 százalékkal serkenti az emberi őssejt termelődését. A kutatásokat látva a kozmetika ipar is elkezdte használni termékeihez, bizonyítva, hogy valóban magas öregedést gátló hatással rendelkezik. Az alma őssejtet tartalmazó kozmetikai termékek megfiatalítják a bőrt, vitalitást egészséges szint adnak neki, hatásosan kezelik a bőrhibákat, gyulladásokat, krónikus elváltozásokat. Tökéletes preventatív termék, így alkalmazásával elkerülhető és megelőzhető a bőr idő előtti öregedése.  Ezeken felül pedig az UV sugarak ellen is megfelelő védelmet nyújt.

borsmenta: Csillapítja a bőrbetegségek okozta viszketést, megnyugtatja a napégette bőrt, lehűti az átforrósodott testet. Hatékony a baktériumos fertőzésekkel szemben, csökkenti a pattanásokat és a faggyútúltermelést. Élénkíti a vérkeringést, segít a száraz bőr egészségtelen fakóságának megszüntetésében.

algák: Lágyítják, puhítják, hidratálják a bőrirritáció miatt kiszáradt bőrt, védenek a levegő szennyezettség okozta bőrkárosodások ellen is, bőrfeszesítésben segítenek. Szárított állapotban fürdővízbe dobva hatásos többek közt a cellulit ellen. Elősegíti a nemkívánatos zsírpárnák lebontását, a terhességi csíkok eltűnését.

kókuszpálma: Rendkívül könnyen beszívódik a bőrbe. Fürdővízbe téve a bőrt bársonyosan puhává varázsolja. Megolvasztva, vattapamacsra téve kiváló és természetes sminklemosó. Antioxidáns hatása miatt, segít megelőzni az idő előtti öregedést.

jojoba: Nedvességgel látja el és ápolja a bőrt. Kitűnően táplálja a bőrszöveteket. A jojobaolaj is nagy mennyiségben tartalmaz oleinsavat (Omega-9). Sejtregeneráló és bőrmegújító, restrukturáló hatással rendelkezik.

szabalpálma: Gyulladások kezelése, nyugtató, anyagcsere szabályozó, erősíti a bőr védekező rendszerét, serkentik a szövetek regenerációját.

sarsaparilla gyökér: Pattanások, ekcéma, pikkelysömör, gyulladásos eredetű bőrproblémák, időskori barnás foltok, májfolt, száraz – ráncos bőr, szemölcs, általános bőr rendellenességek.

csipkebogyó: A csipkebogyót, illetve kivonatait tartalmazó készítmények az érzékeny, rozáceás vagy arra hajlamos bőr kezelésének hatásos szerei. A csipkebogyó magolaját bőrtápláló és bőrregeneráló hatása miatt a száraz, érzékeny és öregedő bőrre készült krémeken és pakolásokon kívül a heges és pigmentfoltos bőr kezelésére készített olajkeverékekbe is beleteszik.

ligetszépe olaj: A kozmetikaipar a száraz, gyulladt bőr ápolására alkalmazható szereket készít a ligetszépe olajból. Ránctalanító, nyugtató, hidratáló, revitalizáló hatású. Elsősorban érett, száraz bőr ápolására, krónikus gyulladások, atópiás ekcéma kezelésére ajánlott.

shea vaj: A shea könnyen felszívódik a bőrbe és hosszantartó hidratáló hatást fejt ki, serkenti a bőr öngyógyító képességét. A shea vaj “titka”, hogy összetétele sokban hasonlít az emberi bőrt védő természetes emulzió összetételére, vitamintartalma pedig szinte tökéletes bőrápolóvá teszi. A shea vaj viszonylag lassan szívódik fel a bőrbe, hosszantartó hidratáló hatású. Az ekcémás bőr tüneteit gyorsan csökkenti, természetes hidratáló hatása révén megakadályozza a betegség kiújulását. Gyorsan és tartósan enyhíti a psoriasis tüneteit. Enyhíti az allergiás reakciókat, bőrproblémákat, nyugtató hatású. A shea vaj természetes módon 5-6-os fényvédő faktorral rendelkezik. Gyulladáscsökkentő hatása révén alkalmazható kiütésekre, csípésekre, bőrpuhító hatású, elősegíti a kirepedezett bőr gyógyulását.

édes mandula: A mandulaolaj legnagyobb részét két olyan zsírsavösszetevő (linolsav és olajsav) alkotja, melynek fontos szerepe van a bőr védelmében és a bőr szárazságának megszüntetésében. Általános bőrápoló szerként csecsemőknél és gyermekeknél egyaránt használható. A mandulaolaj természetes hatóanyagai nyugtatják bőrt. Bőre csodálatosan rugalmassá válik. A mandulaolaj minden bőrtípusra jó, különösen alkalmas az ekcémás bőr kezelésére. Telítetlen zsírsav tartalma miatt védőréteget képez a bőrön, ezáltal óvja annak hidrolipid köpenyét a külső hatások – például a szél és a hideg – ellen. A benne lévő E-vitamin a levegőben található nehézfémeket köti meg.

ökörfarkkóró: Enyhíti a bőr irritációt, a bőr mélyebb rétegeinek gyulladásait, keléseit, daganatait borogatása rendezni képes.

napraforgó olaj: Hidegen sajtolt napraforgó olaj kiváló hidratáló, segít megőrizni a bőr nedvesség tartalmát, megakadályozza a bőr kiszáradását. Magas E vitamin tartalma miatt kiváló antioxidáns, így a szabadgyökök elleni védelemben kiemelkedő hatással bír. Napégésre, túlzott szolárium használattól meggyötört bőrre kiváló hűsítő és regeneráló hatású.

borostyán: Magas C-vitamin tartalmú örökzöld kúszónövény. Szaponineket, gyantát, hederint, organikus savakat, valamint olyan anyagokat is tartalmaz, amelyek összehúzzák a pórusokat, tonizálják és stimulálják a bőrt.

bioflavonoidok: A bőr hidratáltságáért felelős, stabilizálja a Hyaluronsavat a kötőszövetekben. Erősíti a C vitamin antioxidáns hatását, mert megfogja a szabad gyököket. A C vitaminnal szinergiában van, elősegíti a kollagén képződését és fenntartását.

fekete nadálytő: A fekete nadálytő gyulladásgátló, csontregeneráló, puhítja a göböket, csomókat, hámosító, a szövetek újraképződését, sebek gyógyulását elősegítő szer. Csonterősítő, csonttörésnél elősegíti a csontok hegesedését, gyorsítja a csontok összeforradását.

amerikai szilva: A szilva hidrolizátuma bőrkondicionáló anyag, a gyümölcshús kivonata bőrsimító, hidratáló anyag a kozmetikai iparban. A szilva kozmetikai készítményekben regeneráló, tonizáló, frissítő és tápláló hatású a sápadt, vízhiányos, laza, idősödő bőrre.

hamamelisz: A hamamelisz hidrolátuma pórusösszehúzó, bőrtisztító, tonizáló hatású. Különösen a kevert, illetve a zsíros bőr ideális ápolószere. Egyenletesebbé teszi a bőrt, felfrissíti az arcszínt, megnyugtatja az érzékeny bőrt. Javasolt: kevert vagy zsíros bőrre, érzékeny bőrre, rosaceás bőrre.

körömvirág: A körömvirág nyugtató, hámképződést serkentő, antimikrobiális hatóanyagai révén minden bőrtípusra hatékony megoldást kínál különböző kozmetikai problémák esetén. Zsíros arcbőrűeknek vizes kivonatával készült krémek, normál és száraz bőr esetén olajos kivonatát tartalmazó krémek használata javasolt. Szintén olajos kivonata alkalmas a száraz, repedezett, napégette, túlzottan igénybe vett bőr ápolására.

csalán: A csalán föld feletti részét a kozmetikai ipar hajkondicionáló, korpásodás elleni anyagként hasznosítja. Összehúzó, erősítő és csillapító hatású hatóanyag, korpás, szeborreás, hámló, viszkető bőr ápolására, valamint cellulit és stria elleni pakolásokban alkalmazható.

kubeba olaj: A kubeba termések illóolaja jó bőrtonizáló és fertőtlenítő, ezért elsősorban akne és zsíros bőr kezelésére alkalmas kozmetikai készítmények előállításhoz használják, de gyakori alkotórésze szappanoknak, parfümöknek és dezodoroknak is. A kubeba illóolaj nagyon enyhén mérgező és nagyon enyhén bőrirritáló, nem bőrérzékenyítő és nem fototoxikus.

papaya: Gyümölcse olyan enzimeket tartalmaz, amely kedvező hatással van a ráncokra. Mivel bőr olyan szövetekből épül fel, amelyek az idők során megnyúlnak. A bőrben található elasztin és kollagén rostok segítik elő a bőr feszességét és egyben visszaállítják annak rugalmasságát. A papaya elősegíti az elasztin újratermelődését, így új egészséges szinte ránc nélküli bőr keletkezik.

ylang ylang: Nyugtató, idegesség, álmatlanság ellen, antibakteriális, gyulladáscsökkentő, szabályozza a faggyúmirigyek működését, kiegyensúlyozza, csökkenti a túlzott zsírosodást, ránctalanít, segít megelőzni a bőr idő előtti öregedését.

kakukkfű: A kakukkfű és illóolaja a kozmetikai iparban erősítő és elfedő anyag. A kakukkfű illóolaját bőrgomba elleni készítményekben, fogkrémekben, szájvizekben, fürdőolajokban alkalmazzák fertőtlenítő, csíraölő, összehúzó, gyulladáscsökkentő, a bőr vérkeringését serkentő hatása miatt. Aromaterápiás illóolaj-keverékeket is készítenek felhasználásával.

keserűnarancs: A növény leveleiből, kis ágaiból és rügyeiből előállított illóolaj antibakteriális hatású. Kiváló a zsíros, pattanásos bőr ápolására. Revitalizálja a bőrt, regenerálja a szöveteket, ezért az érett bőr kezelésére is ideális. Masszázsolajhoz adva relaxáló és kiegyensúlyozó hatású, megnyugtatja az idegeket, oldja a feszültséget.

tejproteinek: A tejprotein tápláló és hidratáló hatású, zsírtartalma pótolja az elveszett liquideket, ami különösen a hideg idő okozta bőrszárazság ellen jelent egészséges és természetes védelmet. A tejprotein olyan növekedésfaktorokat tartalmaz, melyek a mélyebb bőrképző szövetekbe jutva aktiválják a kollagén- és elasztinképződést. Ez erősíti a kötőszövetet és feszesebbé teszi a bőrt.

eukaliptusz: A kozmetikai iparban az eukaliptuszlevél erősítő és baktérium elleni szer, dezodoráló és lemosó anyag, illóolaja erősítő szer, elfedő anyag. Az eukaliptusz olaját gyógyszappanokban, krémekben és maszkokban valamint aromaterápiás illóolaj-kompozíciókban előszeretettel használják minden bőrtípusra, antimikrobiális, hűsítő, gyulladáscsökkentő tulajdonsága, valamint kellemes, üde, tisztaságot sugalló illata miatt.

búzaprotein: Nagyon gyors hidratáló hatással van a bőrre, így növeli annak rugalmasságát. Alacsony molekulaszámú anyagok keveréke – a hidrolizált búza protein, melynek összetételébe tartoznak a telítetlen savak, vitaminok és foszfolipidek. Stimulálja a kollagén szintézisét és rugalmasságát, kisimítja az apró ráncokat és bőrhibákat, összehúzza a pórusokat, aminosavak egész komplexusával rendelkezik és nagyszerűen hidratálja és táplálja a stressztől legyengült bőrt.

földimogyoró olaj: A földimogyoró olaj bőrtápláló, a bőr szárazságát enyhítő és a bőr rugalmasságát fokozó hatású. Valamennyi bőrtípusra használható alapolaj, melyhez az összetettebb kozmetikai és terápiáshatás elérése céljából más olajokat (pl. búzacsíra, jojoba, ligetszépemag) is hozzá szoktak adni, deekcémás bőr és halbőr jellegű elváltozások kezelésére, ill. kozmetikai készítmények vivő- és hatóanyagaként is gyakran használják.

szója olaj: A száraz bőrre különösen jó hatással vannak, mert hosszabb ideig hatnak, mint a víztartalmú krémek. Védőréteget, vékony filmet alkotnak a bőr felületén, és megakadályozzák ezzel, hogy a bőr természetes nedvességéből túlságosan sok párologjon el, így a bőr feszes és sima marad. A bőr viszketését, pikkelyesedését vagy feszülését rendszerint a zsírhiány okozza. Következménye a bőrfelület repedezése, így a kórokozók akadálytalanul hatolhatnak a bőrbe. Ennek eredményeként bőrbántalmak és irritációk léphetnek fel. Ilyenkor sürgős és tápláló segítségre van szükség, amely tartalmas, de nem megterhelő, mint például a szójababból kinyert olajokat tartalmazó krémek.

sáfrányos szeklice: A sáfrányos szeklicemag olaját igen magas linolsavtartalom jellemzi, emellett említésre méltó még A, E (antioxidáns hatású α-tokoferol) és K vitamin tartalma is. A magas linolsavtartalom könnyűvé teszi az olajat, mely így kevésbé zsírozó hatású, nem filmképző, gyorsan, de nem igazán mélyen szívódik be a bőrbe. Ezek a tulajdonságok elsősorban a normál, ill. a zsíros bőr ápolására teszik alkalmassá ezt az olajat, de emellett helye lehet minden típusú bőr ápolásában, elsősorban testápolók, könnyű arckrémek alkotórészeként.

szezám olaj: Súlyarányosan hétszer több kálcium található benne, mint a tehéntejben, E-, B1-, B2-, D-vitamin-, foszforsav-, lecitin-, szezamin- és telítetlen zsírsav-tartalma pedig igazi jótéteményt jelent szervezetünk számára. A szezám olaj intenzív hatású olaj a bőrszövetre, mivel pórusnyitó tulajdonsággal bír, s így juttatja hatóanyagait mélyen a bőrbe. Ezenkívül rendelkezik egy enyhe napsugár elleni védő faktorral is, amiért a napolajok részét is képezi.

ginseng: Rendkívül jelentős sejtmegújító, roboráló hatása.  A ginsengből készült kozmetikai termékek megfiatalítják a bőrt, vitalitást egészséges szint adnak neki, hatásosan kezelik a bőrhibákat, gyulladásokat, krónikus elváltozásokat.

echinácea: Javíthatja a bőr növényi eredetű védelmi mechanizmusát, növelheti a hidrolipid réteg védelmi képességét, serkentheti a bőrben zajló növényi eredetű folyamatokat. Védheti a kollagént a szabad gyököktől és lassíthatja a bőr növényi eredetű öregedési folyamatát, regenerálhatja és táplálhatja az irritált, száraz bőrt. Erősítheti a kozmetikumokban található aktív hatóanyagok, illetve olajok tápláló-nyugtató hatását. Tisztíthatja a bőrt, segít megőrízni rugalmasságát és tisztaságát.

mezei zsúrló: A mezei zsurló meddő hajtását a kozmetikai ipar is sokoldalúan hasznosítja. Szára és levele lágyító-, csillapító-, erősítő szer, összehúzó anyag. A zsurló kovasavtartalmának köszönhetően szarukoptató, összehúzó, lágyító, flavonoidjai révén regeneráló hatású, bármely bőrtípus ápolására alkalmas gyógynövény.

búzacsíra olaj: Karbantartja a kötőszöveteket, valamint serkenti a sejtek megújulását. Használatával csökkenthető a linolsavhiány okozta egyes bőrbetegségek (pl. ekcémás bőrfolyamatok, pikkelysömör) kockázata, és a bőr öregedési folyamatának lassításában is szerepet játszhat. A búzacsíra olaj kiváló bőrápoló, bőrtápláló és a sebek, égések, bőrfekélyek gyógyulását elősegítő hatású olaj. E-vitamin tartalmának is köszönhetően a bőrt rugalmassá és simává teszi, segíti a bőr regenerálódási folyamatait.

yucca pálma: A népi gyógyászatban a Yucca-t elsősorban gazdag szaponin tartalma miatt értékelik, tisztító hatást fejt ki a szervezetre. A Yucca támogatja a metabolizmust és megkönnyíti a toxikus anyagok eltávolítását a szervezetből. Előnyös hatása van a bőrproblémákra, segít a sebek gyógyulásában, különösen a gyulladásos esetekben, mérsékeli a fájdalmas ízületi elváltozások. Fenntartja a vér megfelelő koleszterin szintjét és antioxidáns hatása által támogatja a veszélyes szabad gyökök lebomlását, így csökkenti a rák kockázatát is.

shiitake gomba: Rengeteg vitamint, elsősorban A-, B-, C-, E- és D-vitamint tartalmaz, ásványianyag tartalma kiemelkedő. A kalcium, magnézium, vas, kálium, mangán, foszfor, réz és cink mellett szelén és niacin is kimutatható benne. Magas A- és C-vitamin-tartalma kiváló antioxidánssá teszi. Gyönyörűen rendbe hozza a gyulladt, aknés, pattanásos bőrt, feszesíti a kötőszöveteket, javítja a bőr tónusát. Antioxidáns hatása révén lassítja az öregedést, megakadályozza a ráncok idő előtti kialakulását, illetve elmélyülését.

petrezselyem olaj: A petrezselyem hajtása és magolaja a kozmetikai iparban bőrkondicionáló anyag. Kozmetikai készítményekben hatóanyagai révén hidratáló, nyugtató hatású. Minden bőrtípus kezelésére alkalmas gyógynövény.

szőlőmag olaj: A kozmetikai iparban a szőlő bogyóját, magját, levelét és gyökerét is hasznosítják. A bogyó leve bőrkondicionáló, a mag bőrvédő, a magolaj pedig lágyító anyag.  Kozmetikai készítményekben a szőlőmagolajat érzékeny, normál, valamint zsír-és vízhiányos bőr ápolására is használhatjuk. Az antioxidáns OPC komplexnek köszönhetően a szőlőmagot tartalmazó készítmények a kollagénrostok erősítésével késleltetik a bőr öregedési folyamatait, tápláló, simító hatásúak.

kúszó fajdbogyó: mérsékelten analgetikus, gyulladás-gátló, antiteumatikus, diuretikus, valamint gyulladás-gátló hatása van a nyálkahártyára és a bőrre, lelassítja az ürítést, megállítja a vérzést, kiküszöböli a felfúvódást, segíti a menstruáció megjelenését és a tejképződést, stimulációs, csillapító és üdítő hatással bír.

koffein: A koffein vízhajtó és vérkeringés-fokozó hatása révén a salakanyagok, a zsír és a felesleges folyadék is könnyebben távozik a szervezetedből. A bőrt is stimulálhatja, segítheti, hogy közvetlenül a bőrrel érintkezve több oxigénhez jussanak a sejtek.

zöld tea kivonat: Összehúzza a pórusokat, csökkenti a bőr zsírosságát. Csökkenti a hormonok aktivitását a bőrben, a gyulladást gyakorlatilag megszünteti, méregtelenít. Eloszlatja a bőr egyenetlenségeit. megoldást nyújthat a pikkelysömörre és a korpásodásra is. Antioxidáns tartalma is véd a sejtkárosodástól, az uv sugárzástól, a szabad gyököktől. Regenerálnak, frissítenek, hidratálnak, segítségükkel a bőrön levő káros anyagok nem fejtik ki hatásukat, jók a pattanások ellen, a gyulladásokra, feszesítik a bőrt.

makadámia olaj: A makadámiadió olaja gazdag oleinsavban, illetve palmitoleinsavban, magas az A-vitamin tartalma. Lágyít, puhít, táplál és véd minden bőrtípust, de különösen a száraz és törékeny bőrre ajánlott. Csökkenti a hegek és a terhességi csíkok láthatóságát a bőrön. Igen könnyen folyó, és a bőrbe hamar beszívódó olaj. Masszázsolajként helyileg alkalmazva serkenti a bőr mikrokeringését, tonizál, beindítja a pangó nyirokkeringést.

vadgesztenye: A kozmetikai iparban a vadgesztenye kivonata és a fa kéregkivonata erősítőszer, összehúzó anyag, a kéreg kivonata ezen felül bőrkondicionáló anyag. A magból kivont eszkulin hatóanyagot több évtizede használják fényvédő krémekben. Kozmetikai készítményekben a vadgesztenye visszértágulat elleni, keringésfokozó hatását is kamatoztatják.

ázsiai gázló: Az Ázsia Gázló hatóanyagai segíthetik az égési sérülések gyógyulását, csökkenti a hegképződést, és serkenti a különféle eredetű sebek gyógyulását (operációból vagy fekélyből eredő is).Az Ázsiai Gázló a visszértágulást is eredményesen kezelheti, mivel erősíti a visszér falának sejtjeit, serkenti bennük a vérkeringést.

rozmaring: A rozmaring a kozmetikai iparban erősítőszer, frissítő, baktericid, bőrkondicionáló anyag, illóolaja erősítőszer és frissítő anyag. Kozmetikai készítményekben keringésjavító, vitalizáló, összehúzó és gyulladáscsökkentő hatóanyagai minden bőrtípus ápolására alkalmassá teszik.

orvosi szemvidítófű: A szemvidítófű antibiotikus és összehúzó hatása feszesíti a sejtfalakat és a szem nyálkahártyáját, ezzel erősítve és javítva a keringést. Gazdag A és C vitaminban, csersav tartalma pedig csökkenti a gyulladás tüneteit. Képes csökkenteni a fokozott váladék és könnytermelés, valamint a fertőzés kialakulásának esélyeit, melyek az allergia, a megfázás és a felső légúti hurut velejárói. A szemvidítófüves frissítő a fáradt szemek, kimerült szemhéjak jótevője. Csillapítja, nyugtatja a fáradt kivörösödött, égő szemhéjakat, lelohasztja a duzzanatokat sőt, tannintartalma miatt még a megereszkedett bőrt is erősíti!

kukorica csíra olaj: A kozmetikai ipar sokoldalúan hasznosítja a kukoricát: szemtermése kötőanyag, lágyító és csillapító szer, őrleménye koptató és kötőanyag, csírájának kivonata bőrkondicionáló anyag, csíraolaja lágyító és oldószer. A csíraolaj gyakran, mint más, zsírban oldódó hatóanyagokat tartalmazó (cickafark, körömvirág, orbáncfű) gyógynövények kivonószere szerepel, de önmagában, telítetlen zsírsavai, vitaminjai révén is hasznos kiegészítője más arcápoló készítményeknek. A száraz szemtermés őrleménye bőrradírok alapanyagaként mechanikai úton, finom koptatás révén fejti ki jótékony hatását az elhalt hámsejtek eltávolításával az arcbőrre.


fehér akác:
A kozmetikai iparban a fehér akác virágának kivonata bőrkondicionáló anyag és erősítő szer. A kozmetikai készítményekben érzékeny, gyulladásra hajlamos, aknés, zsír- és vízhiányos, szeborreás bőr ápolására alkalmazzák, illóolaját az illatszeripar hasznosítja.

levendula: A kozmetikai és illatszeripar sokrétűen hasznosítja a levendulát és illóolaját. A levendula erősítőszerként, lemosóként, dezodorálószerként ismert, illóolaja erősítőszerként használatos. Gyulladáscsökkentő, frissítő, összehúzó, bakteriosztatikus hatása miatt különböző bőrápoló készítményekben alkalmazzák.

tengeri moszat:  közé tartozó Spirulina platensis és Spirulina maxima is bőrvédő hatásáért ismert a kozmetikai iparban. Ásványi anyagai, nyomelemei a bőr anyagcsere-folyamataiban, a bőr vízháztartásának normalizálásában játszanak szerepet. Telítetlen zsírsavai szintén hozzájárulnak a bőr vízháztartásának egyensúlyához, a száraz bőr irritációjának megszűntetéséhez. A Spirulina fajok poliszacharid molekulái képesek megkötni a mérgező nehézfémeket, ezért különösen hasznosak az érzékeny bőrök ápolásában, gátolják a peroxid-anion képződését, így védik a napsugárzásnak kitett bőrt és lassítják az öregedési folyamatokat. A poliszacharidok szabályozzák a faggyúmirigyek működését, ezért az aknés bőr kezelésénél is hatékonyak. Víz – és zsíroldható vitaminjai regenerálják, vitalizálják a bőrt és antioxidáns anyagként gátolják bőr korai öregedését.

selyem kivonat: A selyem fehérjéi igen nagy hasonlóságot mutatnak az emberi bőr fehérjéihez. Ez a hasonlóság, valamint az, hogy a selyem saját súlyának akár 300-szorosát is képes vízből megkötni, ideális hidratáló, bőrápoló alapanyaggá tette a selymet. A mikronizált selyemfehérjék a még tökéletesebb hatás elérése érdekében válogatott természeti anyagokkal kerülnek kiegészítésre. A mikronizált selyem és a különleges ázsiai esszenciák, gyógynövények (többek között akác-kollagén, aloe vera, ginkgo, ginzeng, fehér tea, zöld tea, uborka, varázsdió, reishi gomba) keveréke egyedi, ultra magas hatékonyságú természetes kozmetikumot eredményez.

beta-glukán: A Béta-glukán egy poliszacharid, a zabszemekben lévő oldható rost. Ránctalanító és a bőr mély rétegeibe való bejutásának képessége az utóbbiidők egyik legnagyobb felfedezése! Hatásai: Fiatalító és öregedésgátló, remek hidratáló, védi a bőrt a vízveszteségtől, regenerálja a száraz bőrt, enyhíti az irritációt, serkenti az immunsejtek működését, természetes UV szűrő. Képes behatolni még az irharéteg legmélyére is.

uborka: Az uborka a házi kozmetika régóta ismert alapanyaga, bőrvörösség, duzzanat elleni pakolásokat készítenek összezúzott vagy szeletekre vágott terméséből.
A kozmetikai iparban az uborka terméshúsa, leve és a termése lágyító szer, a termésből sajtolt olaj lágyító szer és bőrkondicionáló anyag. A hidratáló, nyugtató, vitaminokat, ásványi anyagokat, antibiotikus hatású lizozim enzimet tartalmazó uborkát bármely bőrtípus ápolására eredményesen alkalmazhatjuk.

zsálya: A kozmetikai iparban az orvosi zsálya levele bőrkondicionáló, lemosó, izzadásgátló, korpásodás elleni, bőrvédő, összehúzó és dezodoráló anyag, erősítő, baktericid és csillapító szer. Illóolaja elfedő anyag és erősítő szer, levelének desztillátuma pedig bőrkondicionáló anyag. A zsálya mind a normál, mind az érzékeny bőrön kifejti jótékony hatását, bőrgomba elleni készítményekben pedig különösen előnyös alkalmazása.

sárgabarack: A sárgabarackot a kozmetikai ipar sokrétűen használja fel. Termése lágyító szer, hidratáló anyag, leve hidratáló anyag. Levele és magja bőrkondicionáló anyag, magolaja lágyító szer és bőrkondicionáló anyag. A sárgabarack magpora koptató anyag, gyümölcshúsa természetes savtartalmának köszönhetően tisztítja, frissíti az arcbőrt, vitaminjai, béta-karotinja élénkíti a bőr vérkeringését, serkenti anyagcseréjét. A kajszibarack magjából kipréselt olaj kíméletesen ápolja a száraz, gyulladásra hajlamos bőrt. Korai ráncképződés, stria elleni masszázshoz önmagában vagy illóolajokkal gazdagítva is használható.

avokádó: Az avokádó olaját magjából nyerik. Magas a telítetlen zsírsav tartalma, és igen nagy mennyiségben tartalmaz el nem szappanosítható alkotókat, valamint A-, B-, C-, D-, E- és PP-vitamint (nikotinsavat). Javítja a száraz, törékeny bőr rugalmasságát, hajlékonyságát. Sűrű olaja a penetrációt követően vékony védőréteget képez a bőrön, amely védelmet nyújt a környezeti ártalmakkal szemben.Regeneráló, restrukturáló hatású, segíti a bőröregedés késleltetését. Bőrnyugtató, hegképző tulajdonságainak köszönhetően csillapítja az érzékeny, irritábilis bőrt, és megelőzi a terhességi csíkok, striák kialakulását.

erdei mályva: A fehérmályva gyökér, levél és virág vizes kivonata nagy nyálkatartalmánál fogva hatékony hidratáló a kozmetikai készítményekben. Nyugtatja, puhítja, kisimítja a száraz, zsír- és vízhiányos, korosodó bőrt.

hegyi árnika: Hatóanyagai elősegítik a bőr egészséges életműködését, ami a bőr vérkeringésének javításában, és hámképző hatásában nyilvánul meg. Mindezen hatások hozzájárulnak a felhám épségének megőrzéséhez.

fekete bodza: A fekete bodza virágában található illatanyagok vizes oldata a kozmetikai iparban bőrkondicionáló anyag, a virág kivonata bőrkondicionáló, frissítő anyag, erősítő, csillapító szer, a termés kivonata pedig bőrkondicionáló anyag. A bodzavirág-vizet zsíros arcbőr tisztítására, fáradt, táskás szem borogatására, szájöblítőként, borotválkozás utáni szerként használhatjuk. A bodzavirágot tartalmazó készítmények eredményesen alkalmazhatók laza, idősödő, zsír-és vízhiányos bőr kezelésére, a flavonoidokban gazdag, érett bodzabogyók a fáradt, idősödő, stresszes bőr ápolásában tesznek jó szolgálatot.

vadrózsa kivonat: A kozmetikai iparban különféle rózsafajok virágait, illóolaját használják fel. A rózsa erősítő szerként, összehúzó anyagként, illatanyagának vizes oldatát és illóolaját erősítő szerként és bőrvédő anyagként hasznosítják. A szirmokból készített pakolások és egyéb kozmetikai készítmények tonizálják, regenerálják a tág pórusú, vízhiányos, érzékeny, laza, szeborreás bőrt. Hatóanyagainak köszönhetően a rózsát tartalmazó kozmetikumok hidratáló, enyhén összehúzó, nyugtató, baktericid hatásúak. Az illóolaj az aromaterápiában az ellazulást segíti, masszázsolajokban is alkalmazható.

tengeri só: A tengeri só lehetővé teszi, hogy bőrünk képes legyen magától regenerálódni, éppen ezért használható minden egyes bőrtípusra, nem kell attól tartani, hogy esetleg kiszárít, mint ahogyan tévesen gondolnánk. A só segít visszaállítani a bőr természetes pH értékét, száraz bőrnél lezárja a pórusokat, nem engedi kipárologni a nedvességet a bőrből, ezzel szemben a zsíros bőrnél pedig kiegyenlítő, harmonizáló hatása révén visszafogja a fagyú mirigyek túlzott működését. Pattanásos bőr esetében pedig gyulladásgátló hatását figyelhetjük meg, mivel az előbbiekben már említett vérkeringés fokozása által a bőranyagcsere folyamatok beindulnak s elősegítik a bőr alatti rétegekben felhalmozódott méreganyagok gyorsabb kiürítését.

bromelin: A bromelin természetes gyulladásgátló hatású enzim, ami felemészti a fibrint, ami a vér egyik fehérjéje, amit sérülés alkalmával termel a szervezet. Gátolja egyes prosztaglandinok kialakulását. Ezáltal megakadályozza az ezek okozta fájdalmat és gyulladást, miközben egyéb, gyulladásgátló prosztaglandinok termelését elősegíti.
A bromelin ösztönzi a citokinek – az immunrendszer sejtjei átal termelt, nem ellenanyag természetű molekulák – termelődését is, melyek az immunrendszer sejtjeinek összehangolását végzik a sikeres immunválasz érdekében. A gyümölcsben található C-vitamin külsőleg és belsőleg is megszabadít a pattanásoktól és más gyulladásos bőrproblémáktól. A bromelin, ami egy gyulladásgátló enzim, erősíti a C-vitamin hatását. Az ananász serkenti a szervezetben a kollagén szintézist. Minél nagyobb ugyanis a kollagén szintézis, a bőr annál feszesebb és rugalmasabb.

pomelo: A pomelo csakúgy, mint a grapefruit, olyan anyagot tartalmaz, amely megvédi a sejteket az öregedéstől és a sejtkárosodástól. Felveszi a harcot a ráncokkal és a bőr öregedésével, így a bőr fiatalosabbnak, szebbnek és puhábbnak tűnik. Nem csak a bőrt károsító szabadgyököket távolítja el, de serkenti a kollagén előállítását is a szervezetben.

ricinus olaj: A kozmetikai iparban a ricinusolaj oldószer, lágyító szer, bőrkondicionáló, bőrsimító és hidratáló anyag. Előnyös tulajdonsága, hogy koncentráltabb alkoholokban más zsíros olajokkal ellentétben jól oldódik. A ricinusolaj hatóanyagai révén jótékonyan ápolja a zsír-és vízhiányos, laza, sápadt bőrt, emellett hordozóként biztosítja más, zsírokban oldódó hatóanyagok és vitaminok felszívódását.

méhviasz: A viaszok nagy molekulaméretük miatt filmbevonatot képeznek a bőrön, mely az ásványi zsírok filmbevonatával ellentétben nem gátolja a bőrlégzést. Arra is alkalmas, hogy a hatóanyagokat nyomó hatása folytán bejuttassa a bőrbe. A méhviasz hatására bőrünk megpuhul és feszessé válik, javul a bőr sejtjeinek regeneráló képessége, baktériumölő hatása van, nyugtató hatású és megakadályozza a gyulladások kialakulását.

Válassz kezeléseink közül, és vedd fel Deynique kozmetikusoddal a kapcsolatot időpont egyeztetés céljából, vagy további tanácsokért! Ha még nincs Deynique kozmetikusod, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi kapcsolati űrlapon keresztül!

Tudj meg többet kozmetikusoknak szóló kezdőcsomagjainkról, és folyamatos továbbképzéseinkről! 

Kezeléseink

Kezdőcsomagok

Kapcsolatfelvétel