Edzés trend – Stílusosan edzés közben

Kezdőoldal Blog Edzés trend – Stílusosan edzés közben

Szerző: Várkoly Enikő

Edzés trend – Stílusosan edzés közben

A rendszeres testmozgás rendkívül fontos szerepet játszik, hogy hosszú és egészséges életet éljünk! De mi a helyzet a sport ruházattal? Mi az, amit szabad és mi az, amit tilos viselnünk edzés közben? Hogy mutasd meg a saját stílusod mozgás közben is? Ha téged is foglalkoztatnak ezek a kérdések, akkor a legjobb helyen jársz. Összegyűjtöttünk nektek minden hasznos infót az edzőtermi viseletről és a megfelelő anyagokról hogy neked ne kelljen a ruháddal foglalkoznod és teljes mértékben a testedzésre koncentrálhass, nézd meg milyen 2017 az edzés trend ruhák terén!

Női részleg

Nem véletlen hogy a női sport ruházat terén nagyobb a választék, mi nők több hangsúlyt fektetünk a megjelenésünkre, még az edzés közben is. De itt most nem a divat az első! A fő szerep ez esetben a kényelemé és a praktikusságé, hiszen a te érdeked hogy kitudd hozni magadból a maximumot, ehhez pedig az kell, hogy kellemesen érezd magad a bőrödben. Mindenki saját magának dönti el, hogy miben tud a legjobban mozogni, de a legmegfelelőbb öltözet a szűk testhez álló nadrág és felső. Többek között azért, hogy ne akadjon be az edzőteremben használt gépekbe, vagy ha esetleg személyi edzővel formálod magad, ő is jobban látja, hogy jól csinálod-e az adott feladatot és könnyebben pontosítja a mozgásod.

De ne hanyagoljuk el az alsó ruházat fontosságát sem! Edzéshez célszerű, ha nem tangát viselsz. Bár esztétikai szempontból kevésbé látszik át a tapadós elasztikus anyagú nadrágon keresztül, de higiéniai szempontból nem megfelelő, így válaszd inkább a szakértők által is javasolt varrás nélküli fehérneműt. A sport melltartóról is mindenképp szót kell ejteni, hiszen míg a hétköznapokban többnyire a legcsinosabb, legszexibb melltartót választjuk, az edzés közben elengedhetetlen a megfelelő szoros tartás és kényelem. Ügyelni kell továbbá arra is, hogy ne legyen túl dekoltált, itt most nem az a cél, hogy megmutasd a világnak isteni adottságaidat, hanem hogy kebleid végig a helyükön maradjanak. Így a sport melltartó vásárlása esetén érdemes tesztelni, hogy fekvőtámasz és hajlongás közbe nem-e buggyan ki a melled.

A férfiakról sem feledkeztünk meg

Így van uraim, most tiétek a terep! A lényeges szempontok itt is hasonlóak. Kényelmes legyen, és jól érezd magad benne. Színekben itt ritkábban fordulnak elő a neon szépségek, az urak inkább megmaradnak a jól bevált fekete, fehér és szürke összeállításnál. Nadrágban itt is a testhez simuló darabokat javasolják, és most nem „csak” a női szemek gyönyörködtetése végett mondom. Főleg az ujj nélküli, atléta darabokat célszerű viselni, hiszen ez szabadon hagyja mozogni a karokat és kevésbé izzadod össze, mint az ujjal rendelkező társait. A férfiaknál kevesebb figyelmet szentelünk az edzés alatt hordott alsóneműre, viszont fontos megemlíteni az olyan kiegészítőket, mint például a csuklóvédő, vagy az edzőkesztyű. Nem csupán esztétikai célból ajánlják, hanem rendkívül hasznos a biztonságos edzés érdekében. Erős súlyok emelése közben könnyen megsérülhet a csukló, és ha túl izzadt kézzel próbáljuk megemelni a súlyzót, akár komoly balesetekhez is vezethet, ha nem vagyunk felkészültek.

Fontos, hogy mit sportolsz

Nem elhanyagolható, hogy milyen sportot űzöl, mihez keresel megfelelő ruházatot. Sokan szeretik a pamut felsőt, különösen az érzékeny bőrűek, hiszen természetes anyag révég, nem okoz bőr irritációt. Ennek ellenére a kardió edzéshez, különösen spinning edzéshez egyáltalán nem ajánlott a pamut felső viselése. Könnyen magába szívja a nedvességet, ez által elnehezül és megnehezíti a könnyed mozgást. Ezzel szemben a jógához vagy a pilateshez a szellős ruha viselése javasolt. Itt nem fogsz tocsogni az izzadságban és ezek a ruhák engedik, hogy a hosszú, kitartott mozdulatoknál kényelmesen hajlítsd a tested. Minden más, erős igénybevételű sport esetén testhez simuló, technikai anyagból (például DriFit, CoolMax) készült darabokat érdemes viselni. Ezek könnyen elvezetik az izzadságot és különleges légáteresztő anyagból készülnek, tehát biztosítják a szellőzést, ami nem elhanyagolható szempont edzés közben.

Egy cipőben járunk

Míg a hétköznapokban mindenki ezerféle, a saját stílusához megfelelő cipőt választ, a testmozgás alatt mindenki egy cipőben jár, hiszen főként edzőcipőben edzünk, de itt sem mindegy, hogy milyenbe! Nem kell aggódni, a sport márkák gyártói itt is törekednek, hogy minél színesebb választékban áruljanak cipőket, így mindenki megtalálhatja az egyéniségéhez leginkább passzoló színt és formát. Az igazán fontos a cipőtalp kialakítása, főleg futás során. Mivel itt a rázkódás és mozgás során nagy lendülettel nehezedik a testsúlyod az egyik lábadról a másikra, nem megfelelő cipő viselése esetén ez erősen megterhelheti a bokát, a térdet és az ízületeket. Épp ezért kiemelten fontos a megfelelő cipő kiválasztása, hiszen ezeket a cipőket sokkal ruganyosabb talprésszel és légáteresztőbb anyagból tervezték, kifejezetten ilyen igénybevételre.

Sportolj télen, nyáron

Az edzés az év minden szakaszában megengedett, sőt, nagyon is ajánlott. A fontos csak az, hogy mindig évszakhoz megfelelően öltözz! Nyáron inkább vékonyabb, jobb hűtést biztosító ruhákat hordj. Gyakran alkalmaznak hő és fény visszaverő darabokat, de akár még UV szűrős edző ruhákkal is találkozhatsz a boltok polcain, ami nyáron igen hasznos lehet. Télen különösen fontos a réteges öltözködés. Bár az izzadság fagypont alatt sem fog elkerülni, egészséged megőrzése érdekében itt is használj légáteresztő anyagot, illetve erre rá vehetsz egy termo-szálas anyagú edzőruhát, ami segít télen is melegen tartani izmaidat és ezáltal hozzájárul a könnyed és egészséges mozgáshoz.

Ebben edzenek a sztárok

Jó jó, tudjuk, itt most nem a divat az első, de azért valljuk be, mi nők imádjuk a divatot! Szeretjük jól érezni magunkat a bőrünkben és mindig a legdivatosabb ruhákban feszíteni. Ez az edzőteremben sincs másképp. Ha nem is mások figyelmének felkeltése érdekében, de a saját magunk esztétikai érzéke végett. A neves divatmárkák közül szinte mindegyik rendelkezik már sport részleggel. A sztároktól is el leshettek egy-két trükköt, hogy ők milyen sport felszerelésben tartják formában magukat edzés közben. A Victoria’s Secret angyalok évről évre szívesen mutatják meg bájaikon kívül azt is, hogy miben érdemes sportolnunk. Rendkívül változatos sportágakkal tartják magukat kiemelkedő formában, így bármilyen sportot is űzz, találsz számodra megfelelő darabot!

De a leges-leglényegesebb, hogy szeresd magad és sportolj minél többet! Ne hagyd, hogy a külsőségek és az öltözködés elvegye a kedved a mozgástól! Kortól, nemtől, testsúlytól függetlenül, tuti találsz magadnak olyan darabot, amiben kényelmesen érzed magad és irány az edzőterem, a futópálya, az uszoda. Bármi, amitől jól érzed magad. Mindent bele!

Az egészséges életmód híve vagy? Fontos számodra a természetesség? Akkor a bőröd ápolásában is kiemelt figyelmet kell fordítanod, hogy csak természetes összetevőket tartalmazó termékeket használj! A Deynique cosmetics termékei mikromolekulák segítségével mutatják meg neked az örök fiatalság titkát! Válassz te is prémium minőségű kozmetikumokat!

Forrás: http://szaboimre.hu/stilusosan-edzes-kozben/