Esküvő előtti bőrápolás – Így készítsd fel arcbőröd a nagy napra!

Kezdőoldal Blog Esküvő előtti bőrápolás – Így készítsd fel arcbőröd a nagy napra!

Esküvő előtti bőrápolás – Így készítsd fel arcbőröd a nagy napra!

Minden nő szeretné élete formáját hozni az esküvőjén, sokan azonban nem fordítanak kellő figyelmet az előkészületekre. Nem elég megtervezni frizuránkat és elkészíteni sminkünket, az esküvő előtti bőrápolás megtervezésére is kiemelt figyelmet kell fordítanunk ilyenkor. Az összkép akkor lesz valóban szemet gyönyörködtető, a smink akkor fog igazán jól mutatni, ha egészséges és szép arcbőrrel állhatunk oltár elé. Vegyük sorra, milyen arcápolási lépéseket kell beütemezni a nagy nap előtti időszakra!

Te is szeretnél tisztában lenni azzal, melyik kozmetikai kezelést mikorra érdemes időzítened az esküvő előtt? Hogy ezek mellett otthon miként ápolhatod bőrödet? Mi most összegyűjtöttük Neked a legfontosabb tudnivalókat. Vannak kezelések, melyeket már hónapokkal az esküvő előtt érdemes lehet beütemezni, de azt is jó tudni, a nagy nap előtti pár napban mire kell számítani. Ideális esetben pár nappal az esküvő előtt már tökéletes arcbőrrel rendelkezünk, de ha az utolsó pillanatban történik meg minden menyasszony rémálma, jó tudnunk, hogy milyen SOS kezelésekre számíthatunk még ilyenkor is.

eskuvo elotti borapolasAz első lépések

Az esküvő előtti bőrápolás legalapvetőbb lépése a bőr megtisztítása. Ezt érdemes mindennapos rutinunk részévé tenni, még ha nem is gondolnánk elsőre, mennyi szennyeződés és káros környezetei hatás befolyásolhatja arcunk állapotát. Sminkeléskor talán többen figyelnek arra, hogy nap végén megtisztítsák arcukat, de ha te nem fested magad a hétköznapokon, akkor se hagyd ki ezt a lépést. Használj arclemosót, mosd meg tiszta vízzel az arcod, időnként vesd be a tonikot és a bőrradírt is. Hidd el, ha minden este tiszta arcbőrrel bújsz ágyba, már sokat tettél arcbőröd általános állapotáért.

Fontos azonban, hogy ne ess túlzásokba. Célszerű felkeresni egy kozmetikust, ahol bőrdiagnosztika és mélyreható vizsgálat segítségével pontosan meg tudják állapítani, milyen típusú arcbőrrel rendelkezel, milyen problémák merülhetnek fel, és hogy mire kell kiemelten figyelned. Ugyanis még a tisztítás során sem ugyanúgy kell eljárni egy száraz bőr esetében, mint mondjuk egy olajos vagy kombinált bőrtípusnál.

Otthoni ápolás és kozmetikai kezelések

Az arctisztítás mellett szintén elengedhetetlen a bőr hidratálása. Amennyiben egy kozmetikussal már átbeszélted, milyen bőrtípusba tartozol, könnyebb dolgod lesz a megfelelő hidratálókrém kiválasztásakor. Arra mindenképp ügyelj, hogy olyan terméket válassz, amely bizonyos mértékű fényvédővel is el van látva, még hidegebb időszakban sem érdemes kitenni bőrödet a káros sugárzásnak, hát még nyáron. Mi a helyzet a kisebb bőrhibákkal, a semmiből megjelenő pattanásokkal, a be nem gyógyuló hegekkel és foltokkal? Tudjuk, hogy nem mindig könnyű megállni, hogy ne próbáld meg orvosolni azonnal a helyzetet a fürdőszobádban, de azt javasolnánk, bízd inkább magad szakemberre. Többet árthatsz arcod állapotán, mint hiszed, ezt alapból érdemes szem előtt tartani, de az esküvő előtti bőrápolás időszakában még óvatosabbnak kell lenni.

eskuvo elotti borapolasKevesen vannak, akik olyannyira tökéletes arcbőrrel rendelkeznek, hogy a fenti lépéseket leszámítva ne kelljen egyéb kezeléseket is igénybe venniük. Aggodalomra azonban semmi ok, a jelenlegi kozmetikai ipar olyan széleskörű kínálattal rendelkezik, hogy mindenki megtalálja a számára ideális eljárásokat. Természetesen ennél a pontnál már nélkülözhetetlen a szakember bevonása. Minél előbb konzultálsz kozmetikusoddal, annál előbb ki tudjátok alakítani a számodra szükséges kezelési programot. Bőrtípustól, állapottól függően kell megtervezni az elkövetkezendő időszakot, adott esetben már fél évvel az esküvő előtt is hasznos lehet elvégezni bizonyos kezeléseket.

Hónapokkal az esküvő előtt

Vannak olyan kezelések, melyek esetében több időre van szükség a bőr regenerálódásához. Illetve az is lehet, hogy kúraszerűen kell alkalmazni egy-egy eljárást. Például egy mélytisztító arckezelést ne az esküvői előtti pár napra hagyjunk. Tartós szőrtelenítés vagy kozmetikai sminktetoválás esetében is hónapokkal előre kell gondolkoznunk. A kúraszerűen végzett hámlasztó, illetve bőrmegújító kezelésekre is több időt kell hagynunk.

eskuvo elotti borapolasElsőre feleslegesnek tűnhet ez a hosszú arcápolási időszak, de sok esetben a hosszú távú kezeléseknél lesz látványos a végeredmény. Persze nem mindenkinek lesz szüksége hónapokon át végzett kezelésekre, de ezt inkább egy szakemberrel történő konzultáció után döntsük el. Ha úgy érzed, arcbőrödnek egy mélyreható kezelésre van szüksége, viszont már csak pár hónapod van az esküvőig, válaszd a Deynique Cosmetics 66 napos bőrmegújító kezelését. A program keretein belül nemcsak az elhalt bőrsejtektől szabadulunk meg, de egy egyénre szabott kezelési tervet is összeállítunk. A kozmetikai szalonunkban végzett hámlasztó eljárás mellett az otthoni bőrápolásról is gondoskodunk, szakemberünk az ehhez szükséges termékek kiválasztásában is segít.

Pár hét van hátra a nagy napig?

Akkor sem kell kétségbe esned, ha már csak néhány héttel az esküvő előtt jutsz el a kozmetikushoz. Ilyenkor többnyire a bőrfeltöltő és bőrtökéletesítő kezeléseket szokták alkalmazni, de még egy tisztító kezelés is beleférhet. A bőr vitamin- és tápanyagellátását gazdagító eljárások ajánlottak ebben az időszakban. Segítségükkel egészséges és ragyogó arccal állhatsz majd az oltár elé akkor is, ha az esküvő előtti bőrápolást csaknem az utolsó pillanatra hagytad.

Ebben az időszakban tényleg érdemes kiemelt figyelmet fordítani a bőr ápolására és hidratálására. Ahogy haladunk előre az időben, egyre kíméletesebb kezelések közül választhatunk. Ekkor már inkább a bőr gyengéd tisztításán, nyugtatásán van a hangsúly.

Az esküvő előtti napok

eskuvo elotti borapolasJövőhéten van a nagy nap, és mostanra kaptál csak időpontot a kozmetikusodhoz? Azt tanácsoljuk, hogy ha alapvetően nincs probléma az arcbőröddel, ekkorra már csak kisebb kozmetikai eljárást, például szempilla- vagy szemöldökfestést hagyj. A gyantázást se az esküvő előtti bőrápolás utolsó napjára időzítsd, így az esetlegesen begyulladó szőrtüszőkkel való bajlódást is elkerülheted. Jobb, ha ekkor már nem próbálsz ki olyan házi praktikákat vagy termékeket, melyeket korábban nem használtál, nehogy allergiás reakciót váltson ki egy-egy ismeretlen eredetű anyag. A drasztikus kozmetikai beavatkozásokról is inkább mondj le, hosszú regenerálódási idejüknek köszönhetően nem biztos, hogy ezek jelentenék a gyors megoldást.

Ma már szerencsére olyan kezelések is igénybe vehetők, melyek forradalmi technológiájuknak köszönhetően azonnal kifejtik hatásukat. Így már az első alkalom után is látványos változást idéznek elő! Válassz a prémium minőségű Deynique Cosmetics kezelései és termékei közül, melyek extra magas hatóanyagtartalmuk és mikromolekuláris technológiájuknak köszönhetően még az utolsó pillanatban is megoldást jelenthetnek bőrproblémáidra!

Próbáld ki egyik legnépszerűbb kezelésünket, az Oxigén terápiát, mellyel nemcsak tartós, de látványos hatást érhetünk el már egy kezelés alkalmával is! A mélynyomású oxigén terápia során vitaminokkal és ásványi anyaggal dúsított oxigént juttatunk a bőrbe. A változás szembetűnő lesz, bőröd szabályosan fellélegzik, feszessé és élettel telivé válik. Életed legszebb napján nem csak te, hanem arcbőröd is csak úgy ragyogni fog, a smink pedig remekül fog mutatni egészségtől fénylő bőrödön!

Szerző: Rapala Dóra

Kapcsolatfelvétel