Nyári sminkek – Így sminkelj a munkahelyeden!

Kezdőoldal Blog Nyári sminkek – Így sminkelj a munkahelyeden!

Nyári sminkek – Így sminkelj a munkahelyeden!

Mi nők imádunk sminkelni minden évszakban, ám a nyár megnehezíti ezt a helyzetet sokszor. Hogy miért? A nagy meleg miatt sokszor ahhoz sincs kedvünk, hogy egyáltalán kenjünk valamit az arcunkra. De azért egy igazi nő ilyenkor is sminkel, nem igaz? Megmutatjuk nektek, hogy melyik nyári sminkek  lesznek azok, amiket érdemes viselned munkahelyeden is a legnagyobb hőségben!

Kezdjük az alapoknál!

Az alapozás nagyon fontos minden smink esetében, de a nyári sminkek esetében a nagy hőség miatt kész tortúra felkenni a kiválasztott alapozót! Mi a megoldás ebben az esetben? Először ápoljuk le valamilyen hidratáló készítménnyel bőrünket, majd válasszunk BB vagy CC krémet, amely úgy fedi el a bőrhibákat és az arc egyenetlenségeit, hogy közben szabadon hagyja a bőrt, amely így fellélegezhet. Esetleg egy kis highlighter mehet a szemek alá, hogy a karikákat eltakarja.

A szemöldök

A nagy melegben nem a legjobb ötlet gél állagú szemöldök formázót használni, inkább a szemöldökport vagy a ceruzát használd ebben az esetben, hiszen ez a két termék hő hatására sem folyik le úgy, mint a gél állagú termék. Másik megoldásként választhatsz szemöldök festést is, amellyel időt is spórolhatsz, hiszen sminkelésnél csak a szemöldöködet formázod, kifesteni nem kell és természetes hatást kölcsönöz viselőjének!

Az arcpír

Egy leheletnyi arcpír sosem árt, még a nyári sminkek esetében is érdemes egy keveset felkenni arcunkra. Az arcpír tökéletesen eltünteti a fáradtság jeleit is, viselésével élettel telibbnek tűnik arcunk. Itt nyugodtan használhatsz krémes állagút is, egy picit vigyél fel ujjaddal és máris tökéletes lesz az összhatás!

Szemek, szempillák

Általában a sminkek nagy többségénél a szem hangsúlyos. Ha egy nyári sminkről van szó, ez az elv elhanyagolható, inkább a friss tekintet hatására játsszunk. Szemfestéket nem érdemes igazán használni ilyenkor, vagy ha valaki nagyon szeretne, akkor csak is minimális mennyiségben valamilyen bronzosabb, nyáriasabb színt. Ha szeretnénk kiemelni valahogy mégis a szemet, húzzunk egy vonalat a szem vízvonalába, esetleg egy szemceruza segítségével a pillák tövébe egy kisebb csíkot, amely így nyitottabbá varázsolja a tekintetet. Nagyon fontos ilyenkor is a szempillaspirál, mint a nők legfőbb makeup-eszköze. Mivel ilyenkor az ember sokkal jobban izzad, érdemes vízálló szempillaspirált használni.

Ajkak

A nagy melegben érdemesebb inkább szájfényt használni rúzs helyett, hiszen sokkal könnyedebb viselet a kánikulában. Ha színt választunk, akkor maradjunk inkább a pasztell-világos árnyalatoknál, színe harmonizáljon az arcpirosító színével.

Nyari sminkek

Mi nők mindig, minden évszakban szeretünk sminkelni, magabiztosabbak leszünk tőle. Ám sose feledkezzünk meg arról, hogy minden sminkelés előtt megfelelően le kell ápolni az arcbőrt, hogy az egészségtől ragyogó legyen. Explicit termékcsaládunk a hagyományos aktív hatóanyagok mellett tartalmazza újonnan felfedezett értékes, organikus anyagainkat is, melyek együttesen dolgoznak azon, hogy bőröd a lehető legtöbb kényeztetést kapja meg és így minden nap üde, friss, fiatalos és gyönyörű lehessen. Válaszd a mindennapi bőrápolás során Explicit termékeinket!

Ha kíváncsi vagy arra, hogy Explicit termékeink mellett milyen más termékek segítik arcbőröd ragyogóvá tételét, látogass el webshopunkba, ahonnan még több információt tudhatsz meg róluk!

szerző: Malecki Mónika

Kapcsolatfelvétel

Amennyiben kozmetikus vagy, kérünk add meg kozmetikus igazolvány számodat