Pénztárcabarát egészséges életmód

Kezdőoldal Blog Pénztárcabarát egészséges életmód

Szerző: Szilágyi Napsugár

Pénztárcabarát egészséges életmód

Az egészséges táplálkozás az egyik alapvető feltétele az harmonikus életnek. Tartsuk szem előtt a bölcs mondást: az vagy, amit megeszel! Az egészséges és tudatos táplálkozáshoz sokszor drága ételeket társítunk, sokan talán ezért étkeznek egészségtelenül, mert olcsóbbnak és egyszerűbbnek gondolják. Viszont ennek nem kell így lennie! Összegyűjtöttünk pár tippet, hogy egészségesen élhess és több maradjon a pénztárcádban.

Főzz magadnak!

Ha otthon készíted el az ételeket, Te döntöd el mi kerül bele, Te választod a hozzávalókat, tudod mit eszel és csak az lesz benne amit Te szeretnél, semmi felesleges adalékanyag vagy ízfokozó. Így sokkal egészségesebben táplálkozhatsz és kevesebbe is kerül, mintha rendelnél valahonnan vagy étteremben ennél. Akár egy jó program is lehet a pároddal, a családdal. A saját ízlésed szerint fűszerezheted az ételeket, így biztosan finomabb is lesz, mintha más készítette volna.

Zöldség, gyümölcs

Egészségünk megőrzése érdekében fontos, hogy mindennap sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk! Ezeket inkább piacon szerezzük be, ott olcsóbban hozzájuk lehet jutni, mint a hipermarketekben. Valamint mindig szezonális gyümölcsöket fogyasszunk, a drágán importáltak helyett. Ha marad belőlük, fagyasszuk le őket, így később is megehetjük és nem a kukában landolnak, ami mindenképp pénztárcabarát.

Nagyobb mennyiség

Hosszútávon olcsóbban jövünk ki, ha egyszerre nagyobb mennyiségben, nagy kiszerelésben vásárolunk valamit. Ugyanez igaz a főzésre is, több napra elegendő ételt is megfőzhetünk egyszerre, ezzel időt és pénzt is spórolunk. Lesz mit magunkkal vinni a munkahelyre és nem fanyalodunk a nem éppen egészséges gyors ételekre.

Víz és Tea

Fontos az elegendő folyadék bevitel, ennek legmegfelelőbb módja a vízfogyasztás. Nem csak a legolcsóbb, de a legegészségesebb is! Ha már nagyon unod a sima vizet, ízesítheted gyümölcsökkel is, pl.: citrom, lime, eper, málna, narancs vagy akár uborkával, mentával is. Így a bennük lévő vitaminokat is beviszed a szervezetedbe. Valamint teát is fogyassz, pénztárcabarátabb és egészségesebb is a cukros üdítőknél.

Sportolás otthon és a szabadban

Az egészséges életmód egyik alapvető eleme a rendszeres testmozgás. Ha nincs pénzünk kondibérletre vagy drága csoportos órákra, edzhetünk otthon vagy a szabadban is, teljesen ingyen! Ezeknél pénztárcabarátabb lehetőséget nem is találhatnánk. Manapság már rengeteg videót találhatunk a neten, amelyek az otthoni tornázáshoz adnak segítséget, tippeket. Teljes edzéstervek is találhatóak. Kimehetünk futni a közeli parkba vagy akár kirándulni is, különösen amikor jó az idő.

Ha szeretnéd a méreganyagokat a szépségápolásból is kiűzni, válaszd Anti Couperose krémünket, amely nem csak aktiválja és feszesíti az arcbőrt, de a benne lévő értékes növényi olajok és a méz még gyönyörűbbé és bársonyosabbá varázsolják bőrödet! 

Forrás: http://szaboimre.hu/penztarcabarat-egeszseges-eletmod/