Reggeli sminktippek a fáradt tekintet ellen

Kezdőoldal Blog Reggeli sminktippek a fáradt tekintet ellen

Reggeli sminktippek a fáradt tekintet ellen

Aki szép, az reggel is szép, tartja a mondás. Mi ezzel csak egyetérteni tudunk, azonban kár lenne tagadni, hogy közvetlenül ébredés után bizony senki nem hozza élete formáját. A kora reggeli kelés visszaköszön külsőnkön, és most nem csak a párnanyomra az arcunkon vagy az égnek meredező hajtincsekre gondolunk. Ilyenkor mindenkinek jól jönnek azok a sminktrükkök, amelyek segítenek felfrissíteni tekintetünket. A következő reggeli sminktippek tehát azok, amelyeket érdemes lehet mindennapos sminkrutinunk részévé tenni!

Kezdd frissen a napot!

reggeli sminktippekHa sminkelésről beszélünk, első lépés az arctisztítás és a hidratálás. Mosd meg az arcod, tisztítsd meg az esetleges szennyeződésektől, szükség esetén használj arctisztító tejet vagy tonikot. Miután felfrissültél, hidratáld arckrémmel bőrödet, utána kezdődhet is a sminkelés.

Ha azt szeretnéd, hogy sminked ne csak a reggeli fáradtság ellen vegye fel a harcot, de még a késő délutáni, esti órákban is kitartson, használj primert. Így biztosan tartós végeredményt fogsz elérni.

 A szem alatti karikák ellen

A reggeli sminktippek ranglistáján az örök első helyezett: tüntessük el a szem alatti sötét karikákat! Ehhez világos színű, krémesebb állagú korrektorra lesz szükséged. Mi a folyékony verziót javasoljuk, a tömörebb korrektor remekül beválhat az apróbb bőrhibák elfedésében, de száríthatja a szem alatti területet! A korrektort vidd fel a szemed alá, de ne félhold alakban a táskákra, hanem kicsit lejjebb húzva, háromszöget formázva a szem alatti nagyobb területen. Ne használd vastagon, csak vékony rétegben kend fel, végül dolgozd el a festéket az ujjaddal vagy egy ecsettel. Kísérletezed ki, milyen árnyalat áll jól neked, törekedj a természetes hatásra! Legyen az alapozónál világosabb, de csak éppen hogy, kerüld a túlzott, maszkos hatást.

Ha a korrektorral megvagyunk és arcbőrünket is tökéletesíteni szeretnénk, jó szolgálatot tehet az alapozó. A karikákat már eltüntettük, de a beesett és fáradt arcon még tovább segíthet egy egységes és egészségesen ragyogó arcbőr. A megfelelő árnyalatú alapozót vékonyan dolgozd el arcodon (és a nyakadat se felejtsd ki), púderrel fixáld. Bronzosítóval vagy pirosítóval a sminkrutinod szerint megkoronázhatod az alapozást.

Élénk tekintet

Itt az ideje rátérni a szemekre. Ha a fáradt tekintetünket szeretnénk frissebbé, élénkebbé tenni, néhány trükköt érdemes lehet megjegyezni. Először is, ne hangsúlyozzuk az alsó vízvonalat fekete vagy barna szemceruzával, mert ez csak szűkíteni fogja szemünket. Használjunk inkább fehér szemceruzát az adott területen, az alsó pillasor belső oldalán. Ettől kevésbé fog fáradtnak tűnni tekintetünk, szemeink nagyobbnak és élénkebbnek fognak hatni.

Nem biztos, hogy a füstös szemsmink a legjobb megoldás egy korán kelős reggelen. Válassz enyhébb megoldást, hangsúlyozd szemed a felső pillasorba húzott szemceruzával vagy tusvonallal, itt már maradhatsz a sötét színeknél. Ha szeretnéd nyitottabbá tenni a tekinteted, vigyél fel egy kevés világos színű szemhéjpúdert a belső szemzugba illetve a szemöldökcsontod alá. A szemhéjadra kerülhet egy világos színű, matt árnyalat is, akkor is dolgozd ezzel a világos festékkel, figyelj arra, hogy ne legyen művi az összhatás.

 

 Csillogó szemek

reggeli sminktippekHa a felső szemhéjad duzzadt a reggel folyamán, inkább hagyd el a világos színű, fényesebb hatású szemhéjpúder használatát, ne emeld ki még jobban az adott területet. A reggeli sminktippek fontos kelléke még a szempillaspirál. Akár egy leheletvékony szemhéjpúder réteget, akár egy vékony vonalat viszel fel szemhéjadra, de még ha natúran is hagyod szemeidet, sokat dobhat az összképen az előbbi termék használata. Szemeid csillogóbbnak és nagyobbnak fognak tűnni, ehhez már egy réteg szempillaspirál is elegendő. Ha a hétköznapokon túl soknak találnád az ébenfekete pillákat, válassz világosabb, barna szempillaspirált. Ezenkívül a szempilla göndörítő is segíthet a nyitottabb, nagyobb szemek elérésben, még ha a spirált el is hagyod reggel, ezt a lépést nem érdemes.

Naturális megoldások

A harmonikus külső érdekében szemöldökeidről se feledkezz meg! Ha szép, természetes formával rendelkezel, csak fésüld át a szálakat, esetleg fixáld egy átlátszó zselés spirállal. Ha kevésbé vagy szerencsés szemöldökfronton, semmi gond! Porral, ceruzával egészítsd ki a hiányzó részeket, szükség esetén alakítsd ki az ívet – csak természetesen. Végül rögzítsd színezett vagy átlátszó szemöldökgéllel a végeredményt. Ha nincs is időd vagy kedved minden lépést végig csinálni a reggeli sminkeléskor, a szemöldökeidet akkor se érdemes kihagyni. Nemcsak tekintetedet keretezik, de arcodat is, miközben kifejezőbbé és karakteresebbé teszik azt.

Végezetül: egy kis szín az összhatásért

Végül, de nem utolsó sorban az ajakfestés is sokat dobhat az összhatáson. Ha nem szeretnél rúzsozni, hidratáld ajkaidat valamilyen ajakápolóval. De bátran nyúlhatsz egy-egy rúzs vagy szájfény után is. Az árnyalat harmonizáljon sminked többi részével, de egyébként olyan színt választhatsz, amilyet csak szeretnél. Akár a világos rózsaszín, a tűzpiros vagy a sötétbordó mellett teszed le a voksodat, ajkaid mindenképpen elterelik majd a figyelmet az esetleges fáradt tekintetről és karikákról. Bár, ha idáig elolvastad cikkünket, reméljük már azok sem okoznak gondot!

A reggeli megviselt tekintet ellen a legjobb védekezés mégiscsak az általános bőrápolás! Hidratáld bőrödet megfelelően a mindennapokon, és reggelente is egészségesebb külsőt fogsz viszontlátni a tükörben! Próbáld ki a Deynique Cosmetics legújabb Explicit termékcsaládját! Organikus hatóanyagai hozzájárulnak ahhoz, hogy bőröd a lehető legtöbb kényeztetést kapja meg és így minden nap üde, friss, fiatalos és gyönyörű lehessen. Válaszd a luxus arcápolást és élvezd az egészséges és élettel teli, ragyogó bőrt!

Kapcsolatfelvétel


Szerző: Rapala Dóra